< terug

SITE VISIT ANTWERPEN: 3IA IMPLEMENTSTUDIO CAMPUS GENT.

Net zoals de collega’s 3IA van campus Brussel, gingen ook de studenten van 3IA Campus Gent op sitebezoek naar Antwerpen. Het hoofddoel van de uitstap was een bezoek aan het pand  “de Shop” dat  voor de Implementstudio zal worden herbestemd binnen het kader van FOOD & ONTMOETEN. Wordt vervolgd…

Ondertussen wordt in de Shop plaats gemaakt voor evenementen, horeca en kantoren. Samen met andere projecten zal de Shop bijdragen tot het bruisende karakter van de Montevideowijk in Antwerpen.

Op de plek waar nu de Shop staat, werd in 1937 het eerste aanwervingsbureau voor scheepsherstellers opgericht. Het is als dusdanig even legendarisch voor scheepsherstellers als het Klein Kasteeltje in Brussel dat indertijd was voor legerrekruten. Het huidige gebouw met de karakteristieke ronde gevel dateert uit 1963.

De projectontwikkelaar wil dit authentieke gebouw zoveel mogelijk behouden. Architect Jo Peeters tekende de plannen. De renovatiewerken zijn volop aan de gang. In de Shop komen er een brasserie/restaurant en een polyvalente zaal op het gelijkvloers, een dansgelegenheid in de kelder en kantoren achterin het gebouw. Op de website van de architect (> projecten > de shop) vindt u meer informatie over de plannen.

Tijdens de renovatie, die nog tot midden 2014 zal duren, kunnen er in de Shop evenementen georganiseerd worden. Alle ruimtes worden – ook na de renovatie – op huurbasis ter beschikking gesteld.

Peter Vansteenkiste-Muylle en Stephan Berteloot in de roepzaal van het pand
Peter Vansteenkiste-Muylle en Stephan Berteloot in de roepzaal van het pand
SONY DSC
Foto’s, foto’s, foto’s.
Alleen Nicola heeft ’t wel gelezen.
SONY DSC
Welke is de kleurcode voor de helmen?
Jules en Stephan

Alle foto’s zijn van Pieter-Jan Eggermont. Dankjewel PJ!