< terug

Elective ‘In Situ / Studio GVV’ op heropening van BAC atelier 24/04

Tijdens de heropening van het BAC Atelier te Leuven presenteren studenten van de elective In Situ / Studio GVV (Faculteit Architectuur) een nieuwe installatie. De studioruimte voor dit keuzevak is gevestigd in het BAC Atelier waarbij het onderzoek en het ontwerpen parallel lopen met dat van het atelier van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh, gevestigd in hetzelfde gebouw.

Op woensdag 24.04.2019 en donderdag 25.04.2019 opent BAC Atelier opnieuw de deuren. Na een korte renovatie van de daken en het buitenschrijnwerk, wordt deze broedplaats voor kunst aan KU Leuven opnieuw opgestart. Veertien nieuwe residenten krijgen een plek, naast (onder andere) artists in residence Gijs Van Vaerenbergh en de winnaars van de LUCA Showcase Award. Alle activiteiten tijdens deze feestelijke tweedaagse zijn gratis, en je hoeft niet te reserveren, tenzij anders aangegeven. Lees meer.

Werkruimte aanvragen? Je bent student of personeelslid aan de Associatie KU Leuven (incl. LUCA School of Arts)? Je zoekt atelierruimte om je artistiek te ontplooien en te ontwikkelen? In het BAC Atelier bieden we letterlijk ruimte voor artistiek experiment. We richten ons in de eerste plaats op projecten die een cross-over tussen kunst en wetenschap maken, al zijn andere voorstellen ook welkom. Het BAC Atelier is een open huis voor beeldende kunsten, mediakunst, ontwerp, design en podiumkunst. Zo stimuleren we interdisciplinair contact. Je kan nog steeds een aanvraag indienen door dit formulier in te vullen. We kiezen onze residenten op basis van de inhoud en artistieke kwaliteit van hun project.