< terug

Boek / “Brussel beroert! Over wonen en gewoond hebben in de hoofdstad”

“Hoe is dat eigenlijk, wonen in Brussel? Is Brussel inderdaad het hellhole waar sommigen het voor houden? Of is het er best goed vertoeven? Eén ding is zeker: Brussel laat niet onberoerd. Dit boek vormt de neerslag van een onderzoek dat peilde naar de aspiraties en motieven van mensen – overwegend Vlamingen uit de brede middenklasse – om te verhuizen/blijven/vertrekken in/uit Brussel. Wat zijn hun woonbehoeften en toekomstige woonplannen? Komt hun huidige woonsituatie overeen met hun woonwensen? Wat is de invloed van werk, gezin en vroegere woonervaringen op hun woonwensen en waar plaatsen ze Brussel in hun individuele woontraject? De auteurs distilleerden tien verschillende profielen.” …

” Dit boek biedt voor beleidsmakers stof tot nadenken. Willen ze vermijden dat de betere verdieners de stad (blijven) verlaten, dan moeten ze hun concrete beleidsacties tot de juiste doelgroep richten. Dit boek kan daarbij helpen.” Lees meer.

Auteurs: Elise Schillebeeckx & Pascal De Decker.