< terug

Superdivers Vlaanderen. Geografie van een nieuwe realiteit (2023)

“Vlaanderen is superdivers: één op vier Vlamingen heeft een migratieachtergrond. Liefst drie op vier Brusselaars hebben wortels in migratie. Ons land diversifieert iedere dag een beetje meer. Vlaanderen zal nooit meer zo wit zijn als vroeger, ook al leven bijna twee op drie Vlamingen nog steeds in eerder witte wijken.” … ” Dit boek brengt het proces van superdiversifiëring de voorbije drie decennia op een unieke manier in kaart. Het toont de opschaling, ruimtelijke spreiding en de snelheid van onze superdiverse realiteit. Tot op wijkniveau laat het zien hoe woningkenmerken en wijkkenmerken samenhangen met deze diversifiëring.”

Auteurs: Dirk Geldof, Roxanne Vanhaeren, Willemien Van Damme, Brecht Vandekerckhove & Pascal De Decker. Lees meer en bestel het boek hier.