< terug

‘Luwteplekken’ in tijdschrift Publieke Ruimte (Geert Peymen, Pleuntje Jellema, Hans Leinfelder)

Vanuit de studio’s ‘Explicit_Luwteplekken – Muide Meulestede (Geert Peymen, Pleuntje Jellema) en de elective ‘Actuele thema’s uit de stedenbouw en ruimtelijke planning’ (Hans Leinfelder) verscheen het artikel Luwte in levendige buurten in het tijdschrift Publieke Ruimte, dossier contemplatieve ruimten. Een aantal resultaten van de studenten werd mee opgenomen in het artikel.

Nu wonen en werken steeds meer samenkomen in dichtbebouwde stadswijken en dorpen, wordt het nog belangrijker om stille en rustige plekken te creëren. Dit artikel is een weerslag van een meerjarig onderzoek van interieurarchitectuur- en stedenbouwstudenten van de KU Leuven over luwteplekken in de Gentse wijk Muide-Meulestede. Hun analyse wordt in dit artikel gekaderd binnen de ruimere ambitie van de Vlaamse overheid om aanknopingspunten voor het implementeren en vormgeven van luwte-oases, waarbij naast luwte ook nagedacht wordt over gezondheid, ontharding en groenbeleving.

Auteurs: KU Leuven (Geert Peymen, Pleuntje Jellema, Hans Leinfelder) en Departement Omgeving Vlaanderen (Gilke Pée, Kaat Smets).