< terug

OPO16C – Brussel

Barrez Amber

Zeer interessante studie van elektriciteitskabels die refereren naar de context worden hier ingezet als basis voor het maken van een zitmeubel. Er worden elektriciteitsbeurzen en kabels gebruikt om een onderzoek te starten hoe hiermee een meubel op te bouwen. Dit resulteert in een zit-object van een bundeling van elektriciteitsbeurzen waar de VERBINDING bestaat uit elektriciteitskabels. Amber heeft dit zeer duidelijk gebracht op de review gestaafd met haar onderzoek in maquette en plan.

Crommen Geertje

In de zeer complexe traphal met een duidelijke aanwezigheid van een lijnenspel heeft Geertje dit als aanknopingspunt met de context gebruikt om een zitmeubel te ontwerpen. Dit meubel, bestaande uit een lijnenspel van metalen kokers, is letterlijk verweven met de context. Zowel rugleuning, als zitting als onderstel worden samengebracht in 1 zitelement. Geertje heeft dit complexe lijnenspel zeer goed gevat in maquette en in prachtige isometrie.

 

Knops-Gerrits Julie

Julie heeft de aanwezigheid van de balken aan het plafond gespiegeld op de grond die kunnen fungeren als zit-balken. Ze is een zeer duidelijk en uitgebreid onderzoek aangegaan in vorm en materialiteit. Door maquettes en constructieve plannen beheerst ze dit onderzoeksproces. Ook door kunstenaars als Matta-Clark bij het proces te betrekken zijn het zit-balken die opengewerkt zijn die het verhaal van verbinding vertellen.

  • Docent: Ward Delbeke