< terug

De elective ‘Collective Practice’ op HORST Arts & Music 8-9/09

Collective Practice – een team van 25 KU Leuven architectuurstudenten – kreeg de kans om het ontwerp en de bouw van een derde podium uit te voeren voor het HORST Arts and Music festival. Dit werd een jaar lang en intens keuzevak, begeleid door Arnout Van Vaerenbergh en Michiel Helbig.

Ze deden onderzoek naar de mogelijkheden van de informele ‘shelter’ om een geheel nieuwe ruimte te creëren. Een onderzoek naar de essentie van ‘een dak’ in de architectuur. Onder de titel ‘Final Stage’ (een verwijzing naar de laatste editie van het festival op het kasteelterrein) creëerden ze kleurrijke en loshangende constructies in een zeilweefsel die tegelijkertijd bijdragen aan de atmosfeer en bescherming bieden. Een kleine gele versie met vier stukken wordt opgehangen boven de lezingenruimte. De grote rode versie met vijf stukken wordt het derde muziekpodium. Bekijk het goed gedocumenteerde proces op hun Instagram-account: instagram.com/collective.practice

Op zondag om 16u vindt een lezing plaats over de elective. Op zaterdag vanaf 17u30 vinden lezingen plaats met o.a. Olivier Goethals, Paul Robbrecht, Yoshiharu Tsukamoto (Atelier Bow-Wow) e.a. … Lees hier meer.

https://www.facebook.com/HORSTartsandmusicfestival