< terug

Lezing John Körmeling 30/11

Iedereen welkom op de lezing met John Körmeling.

Donderdag 30.11.2023, 18:30 (NL)
Alexianenplein 1, 9000 Gent, auditorium A4

Gratis toegang.
Graag hier inschrijven.

JOHN KÖRMELING (Amsterdam, 1 januari 1951) is een Nederlandse beeldhouwer en architect. Hij realiseerde vele opdrachten in de openbare ruimte en nam deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Körmeling studeerde bouwkunde aan de toenmalige Technische Hogeschool Eindhoven in Eindhoven en woont en werkt aldaar, met een eigen atelier. Hij is meer dan een architect. Hij heeft een brede en onconventionele kijk op architectuur, omdat dit voor hem niet slechts bouwkunst behelst, maar ook stedenbouwkunde, design en beeldende kunst. Zijn werk draagt hier de sporen van en kan niet worden ondergebracht onder één noemer. Het leitmotiv van zijn oeuvre is het begrip ‘ruimte’ en de verschillende manieren waarop men hiermee kan omgaan. http://www.johnkormeling.nl/