< terug

Uitreiking van de BSI Thesis Award 2023 – Mumtaaz Viaene (9/11)

Het Brussels Studies Institute heeft het genoegen u uit te nodigen voor de uitreiking van de BSI Thesis Award 2023. Naar jaarlijkse gewoonte lanceerde het BSI in de maand februari 2023 een oproep tot kandidaturen voor deze prijs die een uitstekende scriptie over Brussel beloont.

Dit jaar ontvingen het BSI maar liefst 18 inzendingen. Een panel van universitaire experten beoordeelde 17 kandidaturen, waaronder drie van de KU Leuven:

  • “Architects can’t create housing alone. A social and durable reconfiguration of the Gandhi estate with its inhabitants” (Mumtaaz Viaene, Faculteit Architectuur, Master Architectuur, thesis advisor Harold Fallon)
  • “The Occupied City. Pathways and Deadlocks for a Social Just Brussels” (Matthis Nelissen, Faculteit Ingenieurswetenschappen: Architectuur, thesis advisor Viviana d’Auria)
  • “Life in Limbo. A spatial analysis of the Brussels reception centres and the lived experiences of their residents.” (Joëlle Spruytte, Faculteit Ingenieurswetenschappen: Architectuur, thesis advisor Viviana d’Auria)

Na een tweede evaluatieronde werd een laureaat gekozen. Het Brussels Studies Institute zal tijdens een prijsuitreiking de laureaat bekendmaken. Hij/Zij ontvangt een prijs van 2.000 euro, alsook begeleiding bij het schrijven van een wetenschappelijk artikel in het tijdschrift Brussels Studies en een korte videopresentatie.

Het event zal plaatsvinden op 9 november 2023 om 18u00 in de Sint-Gorikshallen (gelijkvloers).
De prijsuitreiking wordt afgesloten met een gezellig drankje.
Het evenement is gratis, maar registratie is verplicht.