< terug

Going Public lezing met Luc Deleu, T.O.P. Office 31/10

Dinsdag 31/10/2023, 18u30 (NL)

Alexianenplein 1, 9000 Gent, auditorium A4
Graag hier inschrijven.

LESS IS LESS

“Naar aanleiding van een eeuw “Vers une Architecture”, het beste boek over architectuur van de laatste 100 jaar, zou ik graag vertellen hoe Le Corbusier in mijn leven terechtkwam, wat een reactie dat bij mij teweegbracht en hoe hij er mij toe bracht een hyperconsistent (steden)bouwkundig oeuvre tot stand te brengen. Het werk van Corbu maakte mij bewust van het geestelijk en conceptueel karakter van architectuur. Ik begrijp daardoor wat architectuur echt is en waarom (steden)bouwkunst tijdloos is. T.O.P. office toont sinds meer dan 50 jaar dat stedenbouw meer impact heeft dan architectuur en dat “orbanisme” of zorg voor het ruimteschip aarde meer draagwijdte heeft dan stedenbouw.” – Luc Deleu