< terug

Going Public lezing met Karen Kesteloot en Sarah Poot 17/10

Welkom op onze eerste Going Public lezing van dit semester!

POSITIONS & PERSPECTIVES

Dinsdag 17.10.2023, 18:30
Alexianenplein 1, 9000 Gent, auditorium A4
Graag hier inschrijven.

Studiobont en Poot Architectuur ageren elk binnen hetzelfde veld. Toch vormt deze dubbellezing de eerste aanleiding voor een werkelijke dialoog. Beide praktijken onderscheiden zich door hun zeer precieze oplossingen op verschillende schalen. Maar hoe verloopt het traject naar deze resultaten? Wat is de positie en het perspectief van waaruit een opdracht wordt benaderd en van waaruit het uiteindelijke beeld ontstaat? Elke vraag noopt tot gerichte oplossingen. De architectuur is daarbij nooit een streven an sich, maar vormt de resultante van een opgebouwde gedachtegang.

KAREN KESTELOOT studeerde in 2003 af als burgerlijk ingenieur architect aan de Universiteit Gent. Ze vervulde haar stage bij Jan de Vylder en Trice Hofkens architecten en legde daarna een doctoraat af aan de universiteit Antwerpen. De architectuurpraktijk was nooit veraf. Sinds 2014 opereert ze samen met Maarten Baeye onder de naam S T U D I O B O N T. Karen startte in die periode ook als docent aan de KU Leuven, Faculteit Architectuur. S T U D I O B O N T werkt aan diverse projecten die verschillen qua schaal en type. De focus op bestaande structuren als uitgangspunt vormt daarbij een constante. https://www.studiobont.be/

SARAH POOT behaalde in 2002 haar diploma architect aan het Henry Van de Velde Instituut te Antwerpen. Ze liep stage bij Huiswerk architecten. In 2006 startte ze als zelfstandig architect en in 2014 werd Poot Architectuur opgericht. Sinds 2019 jaar combineert Sarah Poot haar eigen architectuurpraktijk met het doceren aan de KU Leuven, Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Gent. De afgelopen jaren realiseerde Poot Architectuur zowel private als openbare projecten. Momenteel focust Poot Architectuur zich vooral op middelgrote, stedelijke renovatieprojecten. https://www.poot-architectuur.be/

Alle Going Public lezingen zijn gratis.