< terug

Twaalf master- en doctoraatstudenten selecteren architecturale projecten voor Dag van de architectuur.

 

Het Festival van de architectuur te Antwerpen start op 5 semptember 2023 en eindigt op 10 september met de Dag van de architectuur (D/a). Die dag wandel je over heel Vlaanderen en Brussel binnen in bijzondere gebouwen en ontwerpbureaus die je dikwijls enkel van de buitenkant kan zien.

Twaalf master- en doctoraatstudenten selecteerden hiervoor een honderdtal architecturale projecten binnen het thema ‘Een speelveld’. Studenten Elise Gaeremynck en Fauve van de Velde (Faculteit Architectuur), Isabelle Verhaege (Faculteit Ingenieurswetenschappen) en Thias Van Loock (Master of Human Settlements) maken deel uit van het curatorenteam. Op deze pagina lees je vanuit hun standpunt waarom je op zondag 10 september zeker een kijkje moet gaan nemen.

In Schaarbeek geeft Peter Swinnen, architect en gastprofessor aan de Faculteit Architectuur KU Leuven een rondleiding in het Meurop gebouw van Campus Sint-Lucas Brussel. De rondleiding is gratis maar inschrijven is verplicht. Lees meer.

Op het Jonge Makers Festival (8 en 9 september) vind je werk van een aantal alumni van de faculteit. Lees meer.