< terug

MULTI boeklanceringen: 24/11 in Antwerpen en 29/11 in Brussel

Welkom op de twee lanceringen van het boek ‘.working with. MULTI. Open debate, public interior and circularity. A graphical documentary’.
(zie ook Circubuild award voor Tomas Ooms en het MULTI-project, de reconversie van de Brusselse Brouckèretoren tot een gebouw met een gemengd programma met publieke meerwaarde)

Op donderdag 24 november 2022 wordt het boek ‘.working with. MULTI. Open debate, public interior and circularity. A graphical documentary’ aan het publiek voorgesteld. Het boek geeft inzicht in het proces van ‘werken met MULTI’.  Het boek is een vorm van verslaggeving en reflectie over de totstandkoming van MULTI. In het kader van de boeklancering organiseert CONIX RDBM Architects een debat rond hergebruik en reconversie in Antwerpen. De vraag of Antwerpen vandaag al inzet op hergebruik in projecten en hoe Antwerpen haar bestaande ruimtelijke potentieel actualiseert, zal er besproken worden. Een panel van experts komen aan het woord en geven daarop hun visie: Waldo Galle (Vrije Universiteit Brussel), Valérie Vermandel (Whitewood), Marlen Boller, Harry Seuntjens en Tom Van Laer (laatstejaarsstudenten aan de Universiteit Antwerpen) met moderator: Geert Vyncke (CONIX RDBM Architects)

– Locatie: CASA CONIX, Mechelsesteenweg 64, 2018 Antwerpen, 7.30-20.00u (meer info en inschrijving)

Op dinsdag 29 november 2022 komen voor de boeklancering in MULTI in Brussel de auteurs aan het woord (met o.a. Tomas Ooms, Asli Çiçek en Sven Sterken). Zij zullen op een kritische manier hun inzichten en reflecties geven.

– Locatie: MULTI, Anspachlaan 1, 1000 Brussel, 19.00-21.00u, meer info en inschrijving)

 .working with. MULTI. Open debate, public interior and circularity. A graphical documentary
De boekpublicatie brengt het verhaal, de genesis, van MULTI en doet dat op een ‘documentaire’ manier. Doordacht werken met wat er is en dat maximaal opnieuw inzetten. Het is de kern van het MULTI-project. Het is ook de insteek voor deze publicatie. Dat gebeurt aan de hand van werkdocumenten, foto’s van de werf, reflecties en het contextualiseren. Het is zowel een kijkboek als een documentaire, een reflectieve reportage die kennis verzamelt. De drie grote topics volgen de uitgangspunten en ambities van MULTI: publiek debat, publiek interieur, circulariteit. Daarnaast is er aandacht voor de rol van BIM of eerder ‘integrated practice’.

Het boek bevat artikels van volgende auteurs:
Lionel Billiet, ROTOR
Kristiaan Borret, bouwmeester / Maître architect at Brussels Capital Region
Asli Çiçek, architect
Frederik Jacobs, CONIX RDBM Architects
Tomas Ooms, Studio Tuin en Wereld
Sven Sterken, KU Leuven
Arne Vande Capelle, ROTOR
Valérie Vermandel, Whitewood
Gwen Vreven, Immobel Group

Book extract (pdf)