< terug

Startworkshop 1:1:1 Campus Sint-Lucas Gent

Van 23 tot en met 27 september vond de startworkshop voor de meer dan 300 nieuwe bachelorstudenten architectuur en interieurarchitectuur van Campus Sint-Lucas Gent plaats. De setting was Loods 20: een oude transportloods van 2500 m². Vijf dagen lang werd er in groepen van zeven gebouwd aan een kartonnen verkaveling in schaal 1:1, op percelen van 4 bij 6 meter. Het karton, dat bedoeld was voor recyclage, werd tijdelijk hergebruikt door de studenten en werd achteraf alsnog gerecycleerd. De kartonnen installaties wurmden zich zo in de recyclageketen en belichaamden een week lang de voorafspiegeling van echte gebouwen en interieurs. Papieren architectuur in de hoopvolle zin van het woord: herbruikbaar en gevormd door frisse dromen.

Beelden van de startworkshop in Gent vind je hier.