< terug

Studenten architectuur maken renovatieplannen voor polderdorp Doel

Studenten van de Faculteit Architectuur (AOB Ontwerpstudio Doelland) hebben renovatieplannen gemaakt voor drie sites in Doel. Tijdens de Erfgoeddag van 28 april 2019 stelden ze in gemeenschapscentrum De Doolen hun ideeën aan het publiek voor. De studenten hopen op die manier de overheid en de mensen uit de buurt warm te maken voor de heropbouw van het dorp. Bekijk hier de korte reportage.

De groep architectuurstudenten werkte verschillende opties uit voor drie waardevolle historische locaties: de magazijnen in de Vissers- en Pastorijstraat, het oude klooster en het vroegere café Tramstatie. Zij gaan nu in dialoog met de inwoners en andere geïnteresseerden om tot een goed plan te komen. Dit plan kan dan doorgegeven worden aan de gemeente en de Vlaamse Overheid. Het kan dienen als inspiratie of als een voorzet om een renovatie- of subsidieproject op te starten. “We geloven dat Doel niet in de atlas met verloren dorpen terechtkomt”, zegt docent Joris Van Reusel.

Lees meer in het artikel van de Gazet van Antwerpen.