< terug

Studio “Lost in Space” genomineerd voor Prijs van de Onderwijsraad.

img_38891500-1200

De Onderwijsraad zet elk jaar een bijzondere onderwijsrealisatie in de kijker met de Prijs van de Onderwijsraad. Het centrale thema van dit jaar is “persoonsvormend onderwijs”. De POC Interieurarchitectuur droeg de studio Lost in Space (OPO15) naar voren als innovatieve onderwijspraktijk. In deze studio uit de eerste bachelor kruisen twee disciplines, dans en interieurarchitectuur, met elkaar. De combinatie

Set featured image

met dans brengt studenten uit hun comfort zone en laat hen ontsnappen aan dagdagelijkse denkpatronen. Hierdoor leren studenten reflecteren over nieuwe manieren van denken over en begrijpen van ruimte. Het is een overgangsritueel van het secundair naar het hoger onderwijs waar de persoonsvorming van studenten een nieuwe wending krijgt. De studenten stappen de wereld binnen waar ze een kritische houding aan nemen ten opzichte van zichzelf, de discipline en de wereld. De studio werd samen met twee andere projecten genomineerd uit 26 inzendingen. Eind maart maakt de Onderwijsraad bekend wie de uiteindelijke laureaat is en de Prijs van de Onderwijsraad in ontvangst mag nemen.

De nominatie is alvast een mooie bekroning op de vernieuwing in het ontwerpcurriculum van de opleiding Interieurarchitectuur!

Betrokken docenten: Jan Dekeyser, Wouter Krokaert, Koen Pauwels, Geert Peymen

Coördinator leerlijn ontwerpen Ba IA: Ephraim Joris