< terug

Michiel Hutsebaut is winnaar Interior Architecture voor de AAAward 2017!

hutsebaut

Masterstudent Michiel Hutsebaut werd laureaat ‘Interior Architecture’ voor de Academic Architecture Award 2017 met het project ‘Die Letzten Tage der Menschheit’. Proficiat!!

De winnaars en deelnemers met een eervolle vermelding ontvangen een officiëel certificaat ondertekend door de juryleden.
Daarbij worden hun essays gepubliceerd onder begeleiding van architect Christian Kieckens.
De winnaars zullen ook een zomer kunnen doorbrengen in Boisbuchet tijdens een design workshop aangeboden door Vitra Benelux.

http://www.architectureaward.eu/
https://www.facebook.com/AcademicArchitectureAward/

ARCHITECTUUR IS NIET SPRAKELOOS
Vanuit een project een essay ontwikkelen is meer dan een anekdote. Peilen naar de potenties van architectuur is zingevend voor de maatschappelijke ontwikkelingen. Masterstudenten verdienen toekomst gericht te ontwerpen. Een essay is zoals een ontwerp. Vanuit een wens tracht men vorm te geven aan architectuur, en natuurlijk komen er bergen richtlijnen en obstakels en verrassingen opduiken. Taal wordt bij het essay het figuurlijke. De jury vraagt dan ook respect voor de wijze waarop met taal het essay vorm wordt gegeven. Het essay is misschien vrijblijvend naast het ontwerp maar in weze zijn ze elkaars inspiratie. Architectuur is niet sprakeloos. Masterstudenten staan aan de vooravond van hun afstudeerproject dat ze visueel en met taal zullen verdedigen voor een jury. Een essay is de geschreven taal van de verdediging zoals een eindontwerp en in die zin een nuttig instrument. Theater bestaat niet zonder een uitgeschreven tekst die gespeeld wordt. Afstuderen kan niet zonder een op voorhand uitgeschreven verdediging, op prédoctoraal niveau. Met de AAAward trachten we masterstudenten bewust te maken van taal als schetsontwerp mogelijks ter voorbereiding van hun afstudeerproject. Een goed essay is geen extra opdracht, elke goede architectuur wordt gedragen door taal die voorafgaat en het ontwerp onderbouwd, taal wordt hier een ontwerpinstrument.