< terug

AR-TUR presenteert: CAHIER #8 Landschap van kerken

201910_cahiero8-ar-tur-e1570788026113

Architectuurcentrum Ar-Tur presenteert: ‘CAHIER #8 Landschap van kerken’.

Om de blik expliciet op kerken in een rurale context te richten, organiseerde AR-TUR een Kempenlab in samenwerking met RE[ ]CHURCH (een onderzoeksproject van de KU Leuven, onder leiding van Sven Sterken). Het werd een cultureel project met studiewerk en activiteiten zoals tentoonstellingen, uitstappen en een studiedag waar belanghebbenden, initiatiefnemers en experten in gesprek gingen. Hoe kunnen we kerkgebouwen transformeren op een waardevolle manier voor en met de omgeving, en wat kunnen we daarbij leren uit onderzoek en gerealiseerde en lopende initiatieven? Met die vraag ging het Kempenlab aan de slag.

‘CAHIER #8 Landschap van kerken’ bevat het verslag van het Kempenlab over hoe de toekomst van kerkgebouwen in een niet-stedelijke context vorm te geven – tussen affectieve en gebruikswaarde.

Edith Wouters (Ar-Tur), Evelien Pieters (red.) en bijdragen van: Roel De Ridder (Faculteit Architectuur en Kunst Universiteit Hasselt), Sven Sterken (Faculteit Architectuur), Gitte Van den Bergh, Karen Kesteloot (Faculteit Architectuur), Kathleen Helsen.
Foto’s door Olmo Peeters en Pieter de Ruijter.