< terug

MMManifest: Augmented Portrait

Aan de ingang van Campus Sint-Lucas Brussel vind je de installatie ‘Augmented Portrait’, met werk van studenten Camille Buyse / Christine Devadder / David Van Oostende / Cedric Du Bois / Egon Pollers / Fatima Zohra Ait El Maâti e.a. …

Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Brussel, Paleizenstraat 65, 1030 Brussel

‘Mixed Media Manifest’
Kritisch vormvocabularium. Ruimtelijk en beeldend manifest – ruimte, zintuiglijkheid, esthetiek, (trans)discipline, media.
Het werk in Mixed media – manifest is het positioneren van het individu in het bredere architecturale veld, en impliceert dan ook een doorgedreven verkenning van dat veld, voorbij wat tot nu toe gekend was/is. De student polemiseert, provoceert, rethoriseert, inspireert, om als individu maar ook als (beperkte) groep op dit veld ontwerpmatig positie te nemen.
Vanuit dit verbrede veld lokaliseren en belichten studenten de (nieuwe) drijvende kracht achter hun architectuurstudie; het aftasten en preciseren van een persoonlijke ambitie gebeurt binnen een mixed-media omgeving in een persoonlijke beeldende taal. De oefening dient echter niet slechts een vertaling van ambitie in beeld, maar ook en vooral een grondig begrip – passief, geobserveerd, zowel als actief, geconstrueerd – van de ambitie van het beeld zelf. Architectuur als medium.