< terug

Afscheid van Tine Van Herck, Violette Schönberger en Rik Houthaeve

“Cause I’m the urbanist” *

De masteropleiding stedenbouw en ruimtelijke planning aan de Faculteit Architectuur van KU Leuven nam op het einde van vorig academiejaar afscheid van drie uiterst waardevolle collega’s.

Tine Van Herck en Violette Schönberger waren, binnen de masteropleiding stedenbouw en ruimtelijke planning aan de faculteit Architectuur van KU Leuven, synoniem voor Studio Brussel(s). Deze afsluitende ontwerpstudio in het tweede masterjaar daagde jarenlang studenten uit om voorstellen te ontwerpen voor complexere thema’s en plekken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Rik Houthaeve introduceerde de studenten uit het eerste masterjaar dan weer in de finesses van mobiliteit en project- en omgevingsmanagement. Hij viel hiervoor terug op zijn jarenlange ervaring met milieueffectrapportage en complexe projecten. Theorielessen werden succesvol afgewisseld met sitebezoeken tijdens dewelke projectleiders de studenten vertrouwd maakten met de vaak lange weg tussen droom en werkelijkheid.

Het boek “Paradijs van imperfectie” van Violette Schönberger kan worden besteld via deze link.
Het boek “Ruimte voor een toekomst” van Rik Houthaeve kan aan een gunstige voorintekenprijs (28 euro) worden besteld via deze link.

* Naar “Cause I’m the architect” (Deus)