< terug

Boek / Stedenbouw kan ook zo

Vibe, Bond Beter Leefmilieu, VRP Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning, Abllo, Samenhuizen vzw en KU Leuven (Luc Eeckhout, Hans Leinfelder, Ward Verbakel) werkten samen aan het inspirerende boek ‘Stedenbouw kan ook zo: toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’.

Het boek kwam tot stand na een open oproep naar lokale besturen, verenigingen, ontwikkelaars en studiebureaus. Die leverde een oogst van 57 voorbeeldprojecten op. Stuk voor stuk projecten die inspiratie bieden om stedenbouw over een andere boeg te gooien. Weg van de klassieke huisje-tuintje-verkavelingen, maar met aandacht voor natuurgebaseerde oplossingen, voor participatie vanuit de buurt, voor betaalbaar wonen in nieuwe woonvormen. Met dit voorbeeldenboek wil men aantonen dat het anders kan. En vooral veel goesting geven om het ook anders te doén.

Lees meer.
Te koop op www.vibe.be.