< terug

Duolezingen voor Ruimtemakers

Horen kantoren thuis in de stad – en fabrieken erbuiten? Zijn gemengde bedrijvenparken de toekomst of is een mix van wonen en werken niet ideaal? De circulaire economie lijkt ons te duwen in de richting van lokale productie, verwerking en opslag. Moeten we de alsmaar groeiende trend van het lokaal werken, verder faciliteren in de buurt van steden waar zich een grote arbeidspool bevindt? Kunnen we stedelingen – die doorgaans meer hulp nodig hebben bij het zoeken naar werk – ondersteunen door werkruimte aan te bieden? Kortom, hoe moet het werken van morgen eruitzien?

Door middel van vier casestudies, verspreid over twee avonden, tonen we enkele inspirerende voorbeelden van nieuwe vormen van tewerkstelling in en rond de stad. Ben je planner, architect, geograaf, of simpelweg geïnteresseerd in ruimtelijke thema’s? Iedereen is welkom!

20 oktober | 19u30 – 21u30 | Sociale economie

De eerste duolezing focust op twee stedenbouwkundige projecten waarbij oude fabrieksterreinen worden omgevormd tot sociale tewerkstellingsruimtes: de UCO-site in Gent en de gendarmerie in Aalst.

24 november | 19u30 – 21u30 | Plekken van productie

De tweede avond richt zich op de rand van Brussel. Twee projecten – Budo en Broeklin – gaan elk op hun manier om met verouderde bedrijventerreinen.

Beide lezingen gaan door in Atelier Vlaams Bouwmeester, Ravensteingalerij, Brussel

De duolezingen zijn gratis voor studenten!

Meer info & inschrijven via www.vrp.be