< terug

Avondlezing naar aanleiding van het emeritaat van Jan Schreurs

Op 1 oktober 2017 ging Jan Schreurs op emeritaat aan KU Leuven. In zijn lessen en onderzoek stond de zoektocht naar een taal- en begrippenkader om ruimtelijke kwaliteit bespreekbaar te maken gedurende vele jaren centraal. Behalve deze academische uitdaging vond Jan het evenzo belangrijk om kwaliteit te laten doorwerken in de Vlaamse plannings- en architectuurpraktijk. Dit verklaart zijn jarenlange engagement als bestuurslid van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning, maar ook zijn deelname aan wedstrijdjury’s en beoordelingscommissies allerhande projecten.Beide faculteiten van KU Leuven waarbinnen Jan actief was, zetten zijn moeilijk te evenaren brugfunctie tussen theorie en praktijk, tussen onderzoek en ontwerp, graag in de schijnwerper met een avondlezing over de kwaliteitscriteria die de vermaarde Nederlandse Eo Wijers-stichting hanteert bij het beoordelen van regionale ontwerpvoorstellen. Vervolgens krijgt Jan zelf de mogelijkheid om over zijn stokpaardje te reflecteren en te debatteren met collega’s uit de theorie en de praktijk.

Werken met/aan kwaliteit
Emeritaat Jan Schreurs

Dinsdag 8 mei 2018, 18u30
Auditorium, Campus Sint-Lukas Brussel,
Paleizenstraat 70,
1030 BrusselEen initiatief van KU Leuven en VRP
Meer info bij hans.leinfelder@kuleuven.be
lnschrijven tot 27 april via http://www.vrp.be/events/emeritaat-jan-schreurs/