< terug

Ontwerpstudio biag25

De eerstejaarsstudenten interieurarchitectuur kregen de opdracht een ontmoetingsplaats te creëren op verschillende plaatsen in Gent en Brussel. Voor de Vanderdoncktdoorgang (of: het Glazen Straatje) in Gent ontwikkelde Chiara Vandecappelle een bijzonder ontwerp dat zich richt op de ontmoeting tussen passant-passant en passant-prostitué. Zij integreert een massa traagschuim in de driesprong van galerijen die aangroeit in hoogte (tot 5 meter) en dikte (tot 70 centimeter). Wie plaatsneemt op het traagschuim of zich erin moet drukken om een andere bezoeker te laten passeren, laat een gedeelte van zijn silhouet achter in het soepele materiaal. De coating van het traagschuim is rode silicone rubber, in navolging van de rode neonlichten en als verwijzing naar ons interne lichaam.

Dominique Pieters

2

3

4

5

6

7