< terug

Alumnia interview: Tom Callebaut

Onder leiding van docent Peter Vansteenkiste-Muylle deden de studenten een reeks interviews met alumni Fredie Floré, Daan De Volder, Tom Callebaut en Yasminne Massini. Deze getuigen van erg waardevolle inzichten in het vakgebied.

Tom Callebaut is interieurarchitect, docent en onderzoeker aan de KU Leuven Faculteit Architectuur. Hij vormt samen met Eva de Smet, Natalie Allaert, Corinne Coffyn en Birgitte Moeneclaey het ontwerpteam tc plus. Tc plus brengt mensen dichter bij hun doelen en dromen door beperkende ruimtes om te bouwen naar een bezielde beleving in het verlengde van hun noden en identiteit. Met als hoogtepunt zijn privéwoning die hij als een soort experiment opvat. Een experiment dat onderdeel vormt van een doctoraatsonderzoek naar ‘de genereuze ruimte’ waarbij een gezin hun woning en tuin publiek inzetbaar maken en iedere plek zowel functioneel als ritueel in te zetten. Het gezin van vijf hoopt op deze manier een positief en verbindend gebaar naar hun buurt te maken en het beleid te inspireren in het zoeken naar nieuwe manieren van samenleven.

Lees hier het interview (pdf)