< terug

Alumnia interview: Daan Devolder

Onder leiding van docent Peter Vansteenkiste-Muylle deden de studenten een reeks interviews met alumni Fredie Floré, Daan De Volder, Tom Callebaut en Yasminne Massini. Deze getuigen van erg waardevolle inzichten in het vakgebied.

Daan De Volder heeft een opleiding gevolgd als interieurarchitect aan Sint-Lucas Brussel en startte in 1990 met archiblau&partners.Sinds 2009 is hij verbonden als docent ontwerp aan de KU Leuven Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas Brussel-Gent. De synergie tussen prakijk, onderzoek en onderwijs ervaart hij als bijzonder verrijkend en is een bron van constante nieuwe creatieve uitdagingen. In 2013 behaalde hij zijn diploma van architect aan de Fontys Academie in Tilburg. Dialoog tussen mens en ruimte, tactiliteit, materialiteit, authenticiteit, geborgenheid en beleving zijn sleutelbegrippen in zijn architectuur.

Lees hier het interview (pdf)