< terug

Going Public lezing met Jan De Vylder (A JDVIV) en Bart Hollanders (Eagles of Architecture) 19/03/24

Welkom op de GOING PUBLIC lezing met:

Jan De Vylder (A JDVIV) en Bart Hollanders (Eagles of Architecture)
Moderator: Vlad Ionescu (UHasselt/ PXL MAD)

Dinsdag 19.03.2024, 18:30
Alexianenplein lokaal A4 Gent
Lezing in het Nederlands + bar

EAGLES OF ARCHITECTURE maakt tekeningen en bouwt aan projecten uit speeldrift eerder dan uit ondernemerszin. In ieder ontwerp ontwikkelt het een set spelregels die soms wel, dan weer niet worden overgedragen naar een volgend project. Het geduldwerk waaruit de projecten ontstaan, is het tekenen van illustere voorbeelden zoals het Palazzo Rucellai van Leon Battista Alberti of gebouwen van Mies van der Rohe. Bij het tekenen wordt de historische bepaaldheid van Alberti’s werk of de geest van Mies van der Rohe gaandeweg uitgedreven.

A JDVIV / IVJDV A + ETC is een multidisciplinaire praktijk waarin het maken en het denken diep verweven zijn. De baselines UNIVERSUM CARROUSEL JOURNEY en FORM LIFE URGE geven daar ook beeld aan. Inge Vinck is professor aan de Kunst Akademie in Düsseldorf (Duitsland) en Jan De Vylder is hoogleraar aan de ETH Zürich (Zürich).

VLAD IONESCU studeerde taalwetenschappen en literatuur in Roemenië, filosofie en kunsttheorie in België, waar hij een doctoraat verdedigde over ruimtelijkheid en representatie in de moderne kunstgeschiedenis (KU Leuven 2012). Na een postdoctoraal mandaat aan de Faculteit Architectuur en Kunst (UHasselt) doceert Vlad kunstfilosofie en kunstgeschiedenis aan PXL MAD School of Arts. Zijn huidige onderzoek betreft filosofische esthetiek en de relatie tussen beeldende kunst en architectuur.