< terug

Docu: ‘Leven in een ballon’, het experiment van A.J. Lode Janssens

Op 31 augustus werd de architectuurdocumentaire ‘Leven in een ballon’ uitgezonden, over de befaamde ‘ballonwoning’ uit de jaren 70 van architect A.J. Lode Janssens. De documentaire werd gemaakt in het kader van de door Peter Swinnen en Nikolaus Hirsch gecureerde CIVA-tentoonstelling.

Peter Swinnen en regisseur Bertrand Lafontaine verzamelden een unieke reeks getuigen (onder wie Janssens zelf) en heel wat origineel, onuitgegeven beeldmateriaal om de ballonwoning opnieuw onder de aandacht te brengen.

Lode Janssens studeerde af als architect in Sint-Lucas Brussel (1964). Hij was er actief als leraar vanaf 1968 en was tussen 1991 en 2003 directeur van de architectuurschool Sint-Lucas Gent en Brussel.

  • De documentaire is te bekijken op vrt.be tot .

Foto A.J. Lode Janssens