< terug

Going Public lezing: Floris Alkemade 17/02

For this semester’s first Going Public lecture we welcome FLORIS ALKEMADE for a lecture in our Legacy engagement:

DE TOEKOMST VAN DE LAGE LANDEN (lecture in Dutch)

17 February 2022 – 17.30 CET
Live lecture in Auditorium E036 (Building E, KU Leuven Technologiecampus, Gebroeders de Smetstraat 1, 9000 Gent)

Curated by / organisatie: Pascal François, Daan De Volder & Joris Van Reusel (Programme of Architecture, studio VLOED) and Hans Leinfelder (programme of Urban Design & Spatial Planning)

Registration is mandatory: https://bit.ly/floris-alkemade

Floris Alkemade (1961) is architect en stedelijk ontwerper. Na zijn afstuderen bij Rem Koolhaas aan de TU Delft was hij 18 jaar lang verbonden aan het bureau OMA. Hij was van 2015 tot 2021 rijksbouwmeester van Nederland. In zijn essay De Toekomst van Nederland, de kunst van richting te veranderen (2020) formuleert hij haarscherp de grote uitdagingen waar we voor staan zoals de klimaatverandering, de afnemende biodiversiteit, de technologische revolutie en waterbeheersing maar ook sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ondanks de vele doemscenario’s en pessimistische berichten ziet hij een hoopvolle toekomst, waarin optimisme en verbeeldingskracht de motor voor verandering zijn. Hij roept dan ook wetenschappers, kunstenaars en ontwerpers, allen gespecialiseerd in verandering, op om nieuwe wegen bloot te leggen.

Een innemende architectuurlezing, al gaat ze niet over architectuur. Juist daarom is ze zo inspirerend voor alle ruimtelijke ontwerpers!

Nabespreking met moderator Hans Leinfelder.

The GOING PUBLIC program of the Faculty of Architecture is a series of lectures, exhibitions and publications organized throughout the year highlighting certain themes and topics that are import-ant within each of the 4+1 Engagements of the Master of Architecture program: Urban Cultures, Mediating Tactics, Craftsmanship, Legacy and The Brussels Way. https://www.blog-archkuleuven.be