< terug

Inspirational afternoon lecture on the future of public religious patrimony with Kristof Lataire and Tom Callebaut 6/10

In de Brugse binnenstad is of was bijna een kwart van de (groene) ruimte verbonden aan religieus erfgoed. Tijdens Soep & Feiten spitst Kristof Lataire (Kapittel) zich specifiek toe op de Brugse context en gaat hij dieper in op de vraag hoe we deze transitie afstemmen op de hedendaagse behoeftes van de stad en haar inwoners.

Met kunstencentrum KAAP willen we ons steentje bijdragen aan de dialoog rond en de zoektocht naar de sociale verbindende waarde van dit patrimonium.

Dit doen we aan de hand van deze inspiratienamiddag, die tevens het startschot is van een langer co-creatief traject waarbij we samen met bewoners, verenigingen, buurtcomités of adviesraden onderzoeken hoe we deze transitie kunnen afstemmen op de eigentijdse behoeftes van de stad Brugge en haar inwoners.

We trappen de middag af in De Republiek met het gekende format Soep & Feiten met Kristof Lataire als centrale gast. Door samenwerking wil Kapittel burgers, beleidsmakers en organisaties met elkaar verbinden en versterken. Een genereus denken, zowel met oog voor de intentie en geest van de traditie als voor experiment en gedurfdheid. Tijdens Soep & Feiten kadert Kristof zijn ervaring met dergelijke projecten en spitst hij zich vervolgens toe op de Brugse context. Vervolgens verhuizen we naar Hof Bladelin, waar men in kleinere groepjes mee op sleeptouw wordt genomen door Kristof Lataire, Sofie Verscheuren (YOT, Symposion), ontwerpend onderzoeker Tom Callebaut (tc plus/KU Leuven) en kunstenares Salomé Mooij om de verbindende sociale waarde, het publieke karakter en doel van religieuze ruimtes vanuit een ander perspectief te benaderen.

Meer info