< terug

Lezingen / Summer School ‘Bouwaanvraag’: Bart Decroos, Jan Minne, Valentijn Goethals

Bouwaanvraag is een project dat stoute schoenen aantrekt en uitspreekt wat door velen reeds werd gefluisterd. Bouwaanvraag is magisch-realistisch en bewandelt de dunne lijn tussen fictie en eerlijke werkelijkheid. Bouwaanvraag doet dromen maar is bloedserieus.
5 à 10 bestaande projecten in Gent en Brussel worden precies in kaart gebracht, de bestaande toestand is het uitgangspunt. Voor deze sites worden tijdens een WORKSHOP alternatieve voorstellen uitgewerkt die kunnen ingediend worden in het omgevingsloket. Voorstellen die steeds kiezen voor het maatschappelijk relevant discours en nooit uit eigenbelang handelen. Bouwaanvraag neemt ongevraagd actie, en bevraagt de rol van de architect in een hedendaags discours over kwalitatieve publieke ruimte. De attitude in het ontwerp is het uitgangspunt, de kracht van de praktijk het middel.
Tijdens de summer school worden we bijgestaan door 3 externe gasten met elk een specifieke kijk op het traject. Tijdens de lunch maken zij tijd voor een informele lezing omtrent hun eigen praktijk.
  • Bart DECROOS: vrijdag 02/07 (13u-14u)
    => focus op de verhaallijn (via Zoom, registreer via https://bit.ly/bartdecroos)
  • Jan MINNE: dinsdag 24/08 (13u-14u)
    => focus op groen in stedelijke context (via Zoom, link binnenkort beschikbaar)
  • Valentijn GOETHALS: 27/08 (13u-14u)
    => focus op de grafische vormgeving (via Zoom, link binnenkort beschikbaar)

Bouwaanvraag is een samenwerkingsverband tussen architecten LDSRa, Olivier Goethals en Laura Muyldermans. Gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenchap met een projectsubsidie onder het kunstdecreet.

Meer over de summer schools aan de Faculteit Architectuur.