< terug

Contactdag Authenticiteit in waarderen van bouwkundig erfgoed 24/02

Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert vanaf 2021 een jaarlijkse contactdag over waardering van bouwkundig erfgoed in Vlaanderen. De contactdag houdt de vinger aan de pols van recent onderzoek en actuele thema’s, met als rode draad de rol van waarderend onderzoek in de omgang met bouwkundig erfgoed. De contactdag biedt een platform voor onderzoek, en wil reflectie en debat stimuleren over de praktijk van waarderen. De contactdag biedt ook een netwerkmoment voor verschillende disciplines in erfgoedonderzoek in Vlaanderen. Het thema van de eerste editie van de Contactdag Bouwkundig Erfgoed op 24 februari 2021 is authenticiteit.

Tijdens sessie 2 ‘Dynamisch erfgoed: onderhandelen over authenticiteit’ is Gisèle Gantois spreker met ‘Authenticiteit als herkenbare werkelijkheid: case Noeveren’.

Beeld © Gisele Gantois