< terug

Masterproef Arno Braet genomineerd voor afstudeerprijs van VRP!

Op 17 november 2016 reikte de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) haar afstudeerprijs uit. Met deze jaarlijkse prijs wil de VRP innovatieve, inspirerende en maatschappelijk/beleidsrelevante eindwerken presenteren aan een ruim vakpubliek. Dit jaar stuurden 22 studenten hun afstudeerwerk in.

Arno Braet, die in juni aan onze faculteit afstudeerde als master in de stedenbouw en ruimtelijke planning, behoorde bij de 4 laatste genomineerden voor de afstudeerprijs. De jury was van mening dat hij erin geslaagd was om met zijn eindwerk ‘Ruimte (ver)halen’, onder promotorschap van Hans Leinfelder, een nieuwe invalshoek toe te voegen aan de planningsbenadering.

“Hij hanteert literatuur om de betekenis van een plek te vatten, over te brengen en om te zetten naar ontwerp. Hij baseert zich hierbij op een volledige en onderbouwde onderzoeksmethodiek die ook reflectie maakt naar de huidige toegepaste ontwerpmethodiek. Hij past dit concreet toe in een aantal niet ingevulde woonuitbreidingsgebieden in Brugge, ogenschijnlijk ‘eenvoudige’ plekken die misschien net daarom vatbaar zijn voor betekenis negerende ontwikkelingen. Het gebruik van literatuur laat toe om de nuances in de betekenis van deze plekken goed weer te geven. De jury kijkt uit naar de toepassing van dezelfde methodiek op meer complexe stedelijke cases of op een hoger schaalniveau, bijvoorbeeld een stad of een ruimer gebied. De methodiek vergt een behoorlijke inspanning en lijkt eerder een ondersteunend en inspirerend instrument bij visievorming en projecten van overheden.”

Uiteindelijk won Christine Clits (Universiteit Antwerpen) de afstudeerprijs.

Lees meer.