< terug

Tom Garmart

Structurele herbestemming van een vierkantshoeve

 

In deze masterproef is er onderzoek gedaan naar de structurele impact bij een herbestemming van een vierkantshoeve. Aan de hand van een testcase, De Zagerij te Pepingen, werden ontwerpproblemen geformuleerd. Er zijn drie grote thema’s: het uitbreiden van de structuur, het transformeren ervan en het wegnemen van bepaalde delen van de structuur. Per onderdeel zijn de verschillende mogelijkheden onderzocht en uitgewerkt.

De bestaande gebouwen en de oplossingen werden structureel geanalyseerd door middel van de structuurtaal van promotor Laurens Luyten en softwareprogramma Powerfame. Naast het onderzoek werd er een ontwerp gemaakt voor de testcase waarvan de structurele ingrepen werden gematerialiseerd en gedetailleerd.

 

overzicht-onderzoek
Overzicht structureel onderzoek

 

plan-0
Plan gelijkvloers

 

3d-snede
3D snede

 

snede-stal
Snede stal

 

beeld-schuur-1
Beeld schuur 1

 

beeld-schuur-2
Beeld schuur 2

 

beeld-stal-1
Beeld stal 1

 

beeld-stal-2
Beeld stal 2

 

beeld-stal-3
Beeld stal 3

 

Tom Galmart – Masterstudio structuur 2020