< terug

Studio ‘Lost in Space’ ontvangt Prijs van de Onderwijsraad.

ia-onderwijsraad

De ontwerpstudio ‘Lost in Space’ van de Bachelor in de Interieurarchitectuur van onze faculteit kreeg zonet de Prijs van de Onderwijsraad! Proficiat aan alle betrokken docenten: Jan Dekeyser, Wouter Krokaert, Koen Pauwels, Geert Peymen, Ephraim Joris!

De Onderwijsraad zet elk jaar een bijzondere onderwijsrealisatie in de kijker met de Prijs van de Onderwijsraad. Het centrale thema van dit jaar is “persoonsvormend onderwijs”. De POC Interieurarchitectuur droeg de studio Lost in Space (OPO15) naar voren als innovatieve onderwijspraktijk. In deze studio uit de eerste bachelor kruisen twee disciplines, dans en interieurarchitectuur, met elkaar. De combinatie met dans brengt studenten uit hun comfort zone en laat hen ontsnappen aan dagdagelijkse denkpatronen. Hierdoor leren studenten reflecteren over nieuwe manieren van denken over en begrijpen van ruimte. Het is een overgangsritueel van het secundair naar het hoger onderwijs waar de persoonsvorming van studenten een nieuwe wending krijgt. De studenten stappen de wereld binnen waar ze een kritische houding aan nemen ten opzichte van zichzelf, de discipline en de wereld. De studio werd samen met twee andere projecten genomineerd uit 26 inzendingen.