< terug

Alumnus Heleen Sintobin @ Milan Design Week

f1-helene-sintobin-radermecker

NL: Van 9 tot 14 april 2019 vindt opnieuw de Milan Design Week plaats. Belgium is Design brengt met Generous Nature een presentatie rond duurzaamheid in de Zona Tortona.

Alumnus interieurarchitectuur Heleen Sintobins lederen kruiken, kopjes en flessen combineren eeuwenoude kennis met innoverende technieken, zoals CNC-gravure. Leerlooierij Radermecker bewerkt nog steeds traditioneel huiden met plantaardige tannines. Vinegaroon, een mengsel van azijn en staal, reageert op de tannines en geeft een diepe zwarte toon. Lees meer.

—————–

EN: The Milan Design Week takes place from 9 to 14 April 2019. Belgium is Design brings a presentation on sustainability in the Zona Tortona with the exhibition Generous Nature.

Interior Architecture alumnus Heleen Sintobin’s leather jars, cups and bottles combine age-old knowledge with innovative techniques, such as CNC engraving. The leather tanner company Radermecker still processes traditional skins with vegetable tannins. Vinegaroon, a mixture of vinegar and steel, reacts to the tannins and gives a deep black tone. Read more.