Een slachtruimte voor een pendule. Alumnus Michiel Hutsebaut blikt terug op een ontwerpstudio uit de Master Interieurarchitectuur.

een-slachtruimte-voor-een-pendule-sm

NL: Interieurarchitect Michiel Hutsebaut, alumnus van de KU Leuven, blikt terug op een ontwerpstudio uit de Master Interieurarchitectuur op de website van het Design museum Gent!

Michiel Hutsebaut raakte in bewondering voor de schoonheid en de ambachtelijke kwaliteiten van een pendule van Franse of Belgische makelij, waarbij een man, net uit de boeien, naast een overgroeide ruïne staat. Museum Arnold Vander Haeghen droeg deze over aan de collectie van het Design Museum Gent in de jaren 1980.

Binnen zijn opleiding interieurarchitectuur kreeg hij de opdracht om een denkbeeldig interieur van 25 vierkante meter te ontwerpen dat dit collectiestuk nieuw leven kon inblazen. In het bijzonder geïntrigeerd door het aspect van de tijd en door de patina en de ornamentiek van het object, bedacht hij voor de klok met die elementen als uitgangspunt een slachtruimte voor varkens. Een verrassende nieuwe roeping voor dit stuk na wat zijn laatste rol van betekenis leek te worden in de collectie van Design Museum Gent.

Lees meer op https://www.designmuseumgent.be/collectie/een-slachtruimte-voor-een-pendule

_______________________________

EN: Slaughterhouse for a pendulum. Alumnus Michiel Hutsebaut looks back on a design studio from the Master Interior Architecture on the website of the Design museum Gent!

Michiel Hutsebaut admired the beauty and artisanal qualities of a pendulum of French or Belgian origin, in which a man, just out of his fetters, stands next to an overgrown ruin. It was handed over to the collection of the Design Museum Gent in the 1980s by Museum Arnold Vander Haeghen.

Within the interior design programme Michiel was commissioned to design an imaginary interior of 25 square meters that could give this collection piece a new life. Particularly intrigued by the aspect of time and by the patina and the ornamentation of the object, he designed a slaughterhouse for pigs for the clock, with those elements as a starting point. A surprising new vocation for this piece after what seemed to be its last role in the collection of the Design Museum Gent.

Read more on https://www.designmuseumgent.be/en/collection/a-slaughterhouse-for-a-pendulum

1986-0051

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *