< terug

After school : Heleen Sintobin : what”s next ?

collage-foto

Na het behalen van m’n master Interieurarchitectuur aan Sint-Lucas voelde ik een enorme goesting naar meer. Tijd om mijn droom en passie na te streven: Design! Ik waagde me aan de applicaties voor een Master Design Furniture aan Central Saint Martins en een Master Design Products aan The Royal College of Arts in Londen. Beide scholen hebben een befaamde reputatie in de designwereld en krijgen applicaties van studenten van over de hele wereld.

De applicatiefase was enorm boeiend. Portfolio, motivatiebrieven, het uitschrijven van een master proposal, interviews, maar ook een zoektocht naar antwoorden en reflectie. Wie wil je als toekomstig designer zijn? Wat is goed design? Op welke markt wil je je richten? Hoe zie je jezelf over 10 jaar? Wat kan je zelf bijdragen tot de school? Wat zijn je mogelijkse problemen en hoe kunnen we je daarin helpen?

Ik werd toegelaten op Central Saint Martins en zal er de komende 2 jaren studeren en onderzoek doen naar het materiaal leder. Hiervoor ga ik op zoek naar de oorsprong en productiemethodes van het materiaal om te komen tot een experimenteel onderzoek. Ik kijk enorm uit naar de internationale sfeer van Londen, gepassioneerde medestudenten en tutors, fantastische workshops en netwerkmogelijkheden. Een nieuwe en uitdagende fase, die mijn toekomst zal bepalen!

atelier 1 (1)

Tijdens m’n interviews was er een hoge appreciatie voor de research methode die ik in de master interieurarchitectuur me eigen maakte. Hoewel mijn profiel niet direct aansloot, werd dit gecompenseerd met de kwaliteit van het conceptuele denken. Ik zag het groots, maar dacht: wie niet waagt, niet wint en weet!

Heleen Sintobin

http://www.arts.ac.uk/csm/courses/postgraduate/ma-design-ceramics-furniture-or-jewellery/

werken