< terug

Vernissage expo HAMMAM.STEAMING STORIES – Molenbeek 5/03

hammam

Na de lancering van de expositie Hammam. Steaming Stories.  in het STAM, Gent reizen we door naar Brussel! Van donderdag 5 maart 2020 tot en met maandag 30 maart 2020 installeert de expositie in het Huis Van Culturen/Maison des cultures in Sint-Jans-Molenbeek. Hou deze data zeker vrij! 

Met studentenwerk uit de 3de bachelor Interieurarchitectuur … Implement Studio 

Graag hier inschrijven.

De tentoonstelling HAMMAM. STEAMING STORIES gunt je een zeldzame blik door het sleutelgat van de hammamcultuur en de culturele evolutie van badgewoontes in Molenbeek, Marokko en België. In Marokko is de hammam al eeuwenlang een begrip. Mannen en vrouwen komen er niet alleen om te ontspannen, maar ook om elkaar te ontmoeten, geheimen te delen en rituelen uit te voeren. Hammam. Steaming Stories onderzoekt de relatie tussen twee fenomenen: de wereldwijde doorbraak van hammam enerzijds en de teloorgang van de authentieke hammam anderzijds. Wat maakt de hammam zo universeel én zo uniek? Hoe springen Vlaamse badhuizen om met Marokkaanse tradities en welk effect heeft de wereldwijde hammam-hype op de badhuizen in Marokko, Libanon, Syrië,… én in Brussel. Neem een duik in de stomende verhalen, snuif de heerlijke geuren van de bijzondere producten, en verwonder je over de levendige tradities.

______________________________________________

After the launch of the Hammam exhibition. Steaming Stories. in STAM, Ghent we travel on to Brussels! From Thursday, March 5, 2020 to Monday, March 30, 2020, the exhibition will take place at the House of Cultures / Maison des cultures in Sint-Jans-Molenbeek.

With student work from the 3rd Bachelor of Interior Architecture … Implement Studio

Please register here.

The HAMMAM exhibition. STEAMING STORIES gives you a rare glimpse through the keyhole of hammam culture and the cultural evolution of bathing habits in Molenbeek, Morocco and Belgium. In Morocco, the hammam has been a household name for centuries. Men and women come not only to relax, but also to meet, share secrets and perform rituals. Hammam. Steaming Stories investigates the relationship between two phenomena: the worldwide breakthrough of hammam on the one hand and the loss of the authentic hammam on the other. What makes the hammam so universal and so unique? How do Flemish bathhouses deal with Moroccan traditions and what effect does the global hammam hype have on bathhouses in Morocco, Lebanon, Syria, … and in Brussels. Dive into the steaming stories, sniff the delicious scents of the special products, and marvel at the lively traditions.