< terug

‘Over meubelen en politiek’ door Fredie Floré en Nico Deswaef

knoll

Prof. Fredie Floré en doctorandus Nico Deswaef reflecteren over Knoll-meubelen, politiek en het Gentse UCO gebouw op de website van het Design Museum Gent:

In januari overleed de getalenteerde Amerikaanse ontwerper Florence Schust-Knoll (1917-2019). Zij was de vrouw en zakenpartner van Hans Knoll (1914-1955) die in 1938 in New York het bekende meubelbedrijf Knoll oprichtte. Florence Knoll gaf dit meubelmerk een eigen look en ontwierp tussen de vroege jaren 1940 en 1960 niet alleen diverse meubelen, maar ook een reeks karakteristieke showrooms in talrijke steden over de hele wereld. Ze stond aan het hoofd van de door haar opgerichte Knoll Planning Unit, het ontwerpbureau van het bedrijf dat in de naoorlogse decennia een grote invloed had op de inrichting van nieuwe kantoorgebouwen, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten. Lees meer.