< terug

Bruegel’s Eye: reconstructing the landscape 7/04 – 31/10

bruegelblinden_panorama_blue_a4hor-300dpi

NL: Vijftien kunstenaars, designers en architecten trekken een spoor door het landschap dat Bruegel heeft geïnspireerd.

Aslı Çiçek ontwierp de tentoonstellingsarchitectuur met de drie hoofdthema’s van de openluchttentoonstelling met 15 installaties van hedendaagse kunstenaars, architecten en ontwerpers. Ze markeren een route door het landschap dat Bruegel inspireerde. Ze zullen paviljoens, structuren, plantages, landschapscijfers, een verhaal en installaties creëren. Ze zullen iets op hun plek creëren en spelen met de ruimte. Ze zullen vaak nieuwe, onverwachte omgevingen creëren.

Guillaume Bijl / Josse De Pauw / Erik Dhont / Filip Dujardin / Futurefarmers (VS) / Gijs Van Vaerenbergh (Arnout Van Vaerenbergh) / Landinzicht / OFFICE KGDVS + Bas Princen (NL) / Rotor / Georges Rousse (FR) / Bas Smets / Koen van den Broek / Lois Weinberger (AT)

Curator: Stefan Devoldere

__________________________

EN: An open-air exhibition with 15 installations by contemporary artists and designers. Look at the landscape through the eyes of Bruegel.

Aslı Çiçek designed the exhibition architecture displaying the three main themes of the open-air exhibition with 15 installations by contemporary artists, architects and designers. They will mark a route through the landscape that inspired Bruegel. They will create pavilions, structures, plantations, landscape figures, a story, and installations. They will create something at their spot, and play with the space. They will often create new, unexpected environments.

Guillaume Bijl / Josse De Pauw / Erik Dhont / Filip Dujardin / Futurefarmers (VS) / Gijs Van Vaerenbergh (Arnout Van Vaerenbergh) / Landinzicht / OFFICE KGDVS + Bas Princen (NL) / Rotor / Georges Rousse (FR) / Bas Smets / Koen van den Broek / Lois Weinberger (AT)

Curator: Stefan Devoldere