Heropening BAC Atelier 24+25/04

bac

Op woensdag 24.04.2019 en donderdag 25.04.2019 opent BAC Atelier opnieuw de deuren. Na een korte renovatie van de daken en het buitenschrijnwerk, wordt deze broedplaats voor kunst aan KU Leuven opnieuw opgestart. Veertien nieuwe residenten krijgen een plek, naast (onder andere) artists in residence Gijs Van Vaerenbergh en de winnaars van de LUCA Showcase Award. Alle activiteiten tijdens deze feestelijke tweedaagse zijn gratis, en je hoeft niet te reserveren, tenzij anders aangegeven.

Tijdens de heropening van het BAC Atelier presenteren studenten van de elective IN SITU/STUDIO GVV (Faculteit Architectuur) een nieuwe installatie. De studioruimte voor dit keuzevak is gevestigd in het BAC Atelier waarbij het onderzoek en het ontwerpen parallel lopen met dat van het atelier van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh, gevestigd in hetzelfde gebouw.

Werkruimte aanvragen? Je bent student of personeelslid aan de Associatie KU Leuven (incl. LUCA School of Arts)? Je zoekt atelierruimte om je artistiek te ontplooien en te ontwikkelen? In het BAC Atelier bieden we letterlijk ruimte voor artistiek experiment. We richten ons in de eerste plaats op projecten die een cross-over tussen kunst en wetenschap maken, al zijn andere voorstellen ook welkom. Het BAC Atelier is een open huis voor beeldende kunsten, mediakunst, ontwerp, design en podiumkunst. Zo stimuleren we interdisciplinair contact. Je kan nog steeds een aanvraag indienen door dit formulier in te vullen. We kiezen onze residenten op basis van de inhoud en artistieke kwaliteit van hun project.

__________________________

BAC Atelier re-opens on Wednesday 24.04.2019 and Thursday 25.04.2019. After a brief renovation of the roofs and exterior joinery, this art breeding ground at KU Leuven gets a reboot. Fourteen new residents receive a working space, alongside artists such as Gijs Van Vaerenbergh and the winners of the LUCA Showcase Award. All activities during this festive two-day event are free, and reservation is not necessary, unless stated otherwise.

During the re-opening of the BAC Atelier students will present a new installation from the elective IN SITU/STUDIO GVV (Faculty of Architecture).
The studio space for this optional course is located in the BAC Atelier, where the research and design run parallel to that of the studio of the architect duo Gijs Van Vaerenbergh, located in the same building.

Application for working space is still open! You’re a student or staff member at KU Leuven Association (which includes LUCA School of Arts)? You’ve been looking for studio space to grow as artist and work on your projects? In BAC Atelier we quite literally allow room for artistic experiment. First and foremost we’re focused on projects which make a crossover between art and science, although other proposals are definitly welcome. BAC Atelier is an open house for visual arts, media arts, design and performative arts. This way we stimulate interdisciplinary contact and exchange, as important in the arts as in research. You can still apply for a working space by filling in this form. We’ll judge your application based on the content and artistic quality of your proposal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *