Lezing / Élise Van Thuyne over eigen werk

9200000093768211

Op donderdag 28 maart 2019 wordt Élise van Thuyne uigenodigd in het kader van de opdrachten ‘Mapping the Field’ (Bachelor Interieurarchitectuur) om een lezing te geven over haar eigen werk en over hoe zij zich positioneert binnen het veld van de interieurarchitectuur

Élise Van Thuyne rolde dertien jaar geleden van de vertaalstiel in de interieurwereld. Ze gaat erg structureel te werk, bekijkt alles vanuit de context en reageert hierop. Haar werkwijze is dan ook te vergelijken met een linguïst: als taalkundige onderzoekt ze eerst het systeem en vervolgens grijpt ze hierop in. Dit doet ze ook met interieurs.
Élise schrijft een verhaal in haar projecten aan de hand van materialen. Ze renoveert een huis zoals ze een verhaal zou schrijven. Haar verhalende werkwijze fascineert de bezoeker en neemt hem mee op een reis door haar interieurs.
In het werk van É lise gaat het vaak over de gelaagdheid door de tijd. Ze herleidt het te renoveren huis tot de essentie door lagen te verwijderen. Een essentie waarbij ze bepaalde sporen uit het verleden behoudt en integreert in haar projecten. Net deze gelaagdheid en de aanwezigheid van elementen uit het verleden geven de ruimte meer betekenis, prikkelen de bewoner en openen de ogen.
Laura De Cnodder en Margaux Dumon, 3de Bachelor Interieurarchitectuur

Designing is like outlining a novel.
The construction site is where
the actual writing happens.
Élise Van Thuyne

  • Donderdag 28 maart 2019, 19u00
  • Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Gent, Auditorium 4, Alexianenplein 1, 9000 Gent

Gratis toegang

8919959

fv-spiegel-en-armoireweb-1080x756

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *