< terug

Pieterjan Ginckels / Precarious Pavilions: NO PEAKS 4-31/05

Precarious Pavilions #4:
NO PEAKS
4 Mei 2019 – 31 Mei 2019,
Barbarahof, Leuven

De 21ste eeuw wordt, in toenemende mate, gekenmerkt door verreikende crisissen. Naast klimaatsverandering als onvermijdelijk onstabiele factor, zullen er ook nieuwe financiële en culturele crisissen volgen. Hoe kunnen we binnen een onstabiele wereld nadenken over architectuur – de creatie van ruimte? Hoe kan de notie van ‘precariteit’ (of bestaansonzekerheid) onze manier van denken beïnvloeden en onze manier van leven veranderen?
‘Precarious Pavilions #4: NO PEAKS’ is het laatste van vier paviljoenen. In 2018-2019 worden er vier paviljoenen gebouwd in vier steden (Gent, Brussel, Antwerpen, Leuven), tijdens vier  seizoenen (zomer/herfst/winter/lente), door vier verschillende kunstenaars(collectieven). Voor dit laatste paviljoen gaat de opdracht naar Pieterjan Ginckels. Het Barbarahof in Leuven wordt het decor: een in vuil zwart stof beschilderde vrachtwagenoplegger beklad met de woorden “NO PEAKS”. De oplegger is een monoliet, een statige sculptuur die de door stadsontwikkelaars geplande dagdagelijkse choreografie van hun klanten verstoort. Lees meer in de perstekst.

  • Het paviljoen wordt feestelijk geopend op zaterdag 4 mei.
  • Op zaterdag 11, donderdag 16 en zaterdag 25 mei neemt Pieterjan Ginckels je mee op SPEED TRIP, en word je een performer in zijn stadssafari.
  • Meer info.

CREDITS
Creatie: Pieterjan Ginckels
Curator: Michiel Vandevelde
Productie: Disagree. vzw
Coproductie: 30CC